Palveluita

TYÖPAJAT JA KURSSIT


Tekstiilikierrättäjät ry järjestää ja kehittää aktiivisesti työpajoja ja kursseja, joissa hyödynnetään poistotekstiilejä. Työpajoilla tarkoitetaan tässä yhteydessä yhdestä tapahtumakerrasta koostuvia, lyhyehköjä ja ohjattuja harrastustilaisuuksia. Kurssit pitävät sisällään useampia kokoontumiskertoja, joihin kaikkien kurssille osallistujien odotetaan osallistuvan.Tekstiilikierrättäjät ry:n Kurssikalenteri-työpajat ja -kurssit

Tekstiilikierrättäjät ry:n säännöllinen työpaja- ja kurssitoiminta toteutuu yhdistyksen Kurssikalenterin mukaisesti. Kurssikalenteritoiminta polkaistiin käyntiin 18.9.2014 Tekstiilikierrättäjät ry:n hallituksen jäsenen, Arja Hartikaisen pitämällä Nappikorupajalla. Kurssikalenteri-työpajat ja -kurssit toteutetaan ensisijaisesti Tekstiilikierrättäjät ry:n Sarkapaja-toimipisteessä.

Virkataan nappeja


Kurssikalenterin alla pidettävät työpajat ja kurssit ovat tavoitteellisia, käsitöistä kiinnostuneille henkilöille tarkoitettuja kokonaisuuksia. Niiden vaikeustaso ei ole tyypillisesti kovinkaan vaativa, mutta perusoletuksena on, että työpajoihin ja kursseille osallistujat hallitsevat tyypillisimmät tekstiilityötekniikat, kuten käsin ja koneella ompelun. Mikään mestari näissä ei kuitenkaan tarvitse olla – ja käsityötaidothan karttuvat toimintaamme osallistumalla!Kapsäkki-työpajat

Kapsäkki-työpajat ovat kevyitä, helpohkoista askartelu- ja käsityötehtävistä koostuvia työpajoja, joita voidaan järjestää lähes milloin ja missä vaan. Näitä työpajoja voidaan tilata erilaisiin tapahtumiin myös ilman Tekstiilikierrättäjien ohjauspanosta.

Tekstiilikierrättät ylläpitää Kapsäkki-työpajavarastoa, jonka sisältämät pajakokonaisuudet voidaan toteuttaa suhteellisen lyhyellä varoitusajalla. Kukin Kapsäkki-työpaja sisältää ohjeet, materiaalit ja työvälineet poistotekstiileistä tehtävien tuotteiden valmistukseen. Työpajoja on mahdollista tilata joko niin, että Tekstiilikierrättäjät ry tulee pitämään työpajan, tai vaihtoehtoisesti asiakas voi järjestää työpajan itse meidän toimittamiemme materiaalien ja ohjeiden avulla.

Tyypillisesti Kapsäkki-työpajoja järjestetään erilaisissa tapahtumissa non-stop -tyyppisesti, eli niin, että osallistujat voivat tulla niihin ja lähteä silloin, kun heille sopii. Voit tilata tapahtumaasi joko jonkun valmiista työpajakokonaisuuksistamme, tai pidemmällä aikavarauksella voimme kehittää tapahtumaasi myös uuden työpaja-aiheen. Pajojen vaikeustasoa voidaan vaihdella eri asiakasryhmille soveltuvaksi. Olemme järjestäneet työpajoja esimerkiksi lapsille (koko perheen työpajat), muistisairaille vanhuksille sekä työporukoille.

Tytöt työpajassa


Kapsäkki-pajoista peritään tyypillisesti pientä osallistujakohtaista tai osallistujamäärästä riippuvaa maksua. Maksu voidaan periä suoraan työpajaan osallistujilta, jolloin se on helponta kerätä käteismaksuina työpajan yhteydessä, tai työpajan tilaaja voi maksaa pajan laskulla.


Tällä hetkellä valmiita Kapsäkki-työpajakokonaisuuksia ovat seuraavat:

  • Keppihevostyöpaja
  • Sukkahirviötyöpaja
  • Kranssityöpaja
  • Piparukkotyöpaja
  • Pehmokissatyöpaja
  • Sydäntyöpaja
  • Lemmikkilelutyöpaja

 Keppihevostyöpaja


Kiinnostuitko työpajoistamme?

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan Kurssikalenteri-työpajoille tai -kursseillemme tai tilaa Kapsäkki-pajamme tapahtumaasi!

Vai haluatko, että kehitämme ja järjestämme yhdessä jotain aivan uutta ja erikoista? Sekin on mahdollista, kunhan kerrot ajatuksistasi meille!